معرفی مراحل انجام روش بالا به پایین

ساخت وبلاگ
4.1ادامه عملیات

حفاری در زیر سقف میانی تا تراز بعدی دال ساخته می شود.(مطابق شکل5)، و این فرآیند به سمت پایین ادامه می یابد تا اینکه دال کف تکمیل شود.

5.1 تکمیل سازه فونداسیون و بستن محل بازشو

در ادامه همانطور که در شکل شماره 6 مشاهده می گردد،پس از تکمیل فونداسیون سازه و خروج ماشین آلات حفاری از محل بازشوها،دیوارهای کناری رو به بالا ساخته می شوند، در ادامه استرات های میانی حذف و پس از آن بازشوهای دسترسی دال سقف پر می شوند.

6.1 خاکریزی و تسطیح

پس از آنکه سازه زیرزمینی تکمیل شد، خاکریزی تا تراز استرات، قبل از بین بردن آن، انجام می شود. این مرحله با تکمیل خاکریزی در بالای سازه زیرزمینی ادامه می یابد و در نهایت صاف کردن سطوح انجام (مطابق شکل7) می شود.

مزايا روش بالا به پایین (Top-Down Method)  :

 

1.این روش این امکان را می‌دهد که رو سازه و زیرسازه با اعمال تمهیدات لازم در مراحل طراحی و ساخت به‌طور همزمان اجرا و باعث شتاب گرفتن روند ساخت می‌گردد.

2.این روش با حذف سازه حایل موقت سبب صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

3.صرفه‌جویی در زمان ساخت منجر به کاهش هزینه‌ها می‌گردد.

4.سطوح آلودگی در سطح حداقل نگه داشته می‌شوند.

5.حجم بتن مصرفی بسیار کاهش می‌یابد و منجر به صرفه‌جویی در هزینه و کاهش خارج شدن کربن می‌گردد.

6.میزان دخالت و مزاحمت در ترافیک خیابان‌های پیرامونی به حداقل می‌رسد. به‌خصوص در کارهای مربوط به حمل و نقل عمومی استفاده از این روش سبب می‌شود که راه‌های حمل و نقل به زودی احیا شوند.

7.برای پروژه‌های گودبرداری که نصب پشت‌بند‌ها عملی نیست و جابجایی خاک باید به حداقل برسد این روش بسیار مناسب است.

8.این روش کارایی بسیار گسترده‌ای برای ساختمان‌های دارای طبقات زیاد زیرزمین دارد.

9.با این روش می‌توان نشست‌ را کاهش داد.

10.با استفاده از این روش نیازی به فضای کاری بزرگ برای ساخت پی نیست و با حذف هزینه ساخت سازه نگهبان گودبرداری، صرفه‌جویی اقتصادی خواهد شد.

11. ساخت استرات‌های موقت برای حفاظت دیواره‌ها و ساخت زیرزمین طی حفاری در این روش ضرورت ندارد. سیستم استرات‌های موقت اغلب شرایط فضای کار را پیچیده می‌کنند و از نظر ساخت بسیار گران هستند.

12.با ساخت زیرزمین با طبقه همکف در شروع کار، تاثیر شرایط بد آب و هوایی بر روی خاک زیرین از بین می‌رود. به‌عنوان مثال تاثیر بارش بر دیواره‌های حفاری شده در روش نیلینگ و انکراژ، به‌دلیل وجود دال طبقه به‌عنوان یک پوشش، حذف می‌شود.

13.سطح زمین با احداث سقف اولین زیر زمین بعنوان سطح مفید جهت تجهیز مداوم کارگاه، عدم نفوذ به معابر پیرامون گود را میسر می نماید.

14.امکان اجرای همزمان فعالیت های ساخت سازه، تاسیسات برقی و مکانیکی همزمان با افزایش طبقات در زیر و روی زمین موجب افزایش سرعت اجرا و کوتاه شدن برنامه زمان بندی ساخت می گردد.

4.1


برچسب‌ها: معرفی مراحل انجام روش بالا به پایین وبسایت شخصی مهندس مهدی ثمین فر...
ما را در سایت وبسایت شخصی مهندس مهدی ثمین فر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mahdisaminfara بازدید : 167 تاريخ : يکشنبه 18 تير 1396 ساعت: 12:52